Odczynnikowy, mikro-przepływowy wkład kasetowy systemu mLabs
® do oznaczenia BNP w krwi pełnej. Czułe testy na miejscu w punkcie opieki medycznej. Szybkie wczesne wykrywanie niewydolnością serca.
Zestaw 25 testów do analizatora mLabs
® Metoda immunologiczna typu Sandwich.
BNP (ang. Brain Natriuretic Peptide) - mózgowy peptyd natriuretyczny znany również jako peptyd natriuretyczny typu B jest naturalnie wydzielanym hormonem który jest wydalany głównie z mięśnia sercowego w odpowiedzi na zwiększenie objętości komory i przeciążeniem ciśnieniowym.
Badanie stężenia BNP umożliwia szybkie wykluczenie zastoinowej niewydolność serca. Również pomaga w diagnozie i monitorowaniu skuteczność leczenia uszkodzenia serca.
Wczesne wykrycie prowadzi do szybkiego rozpoczęcia leczenia, co może mieć istotny wpływ na zdrowie pacjentów z niewydolnością serca.
Nadaje się do stosowania na oddziałach ratunkowych, gabinetach lekarskich, laboratoriach klinicznych i oddziałach szpitalnych, m.in. intensywnej terapii, kardiologicznych, położniczych, chirurgicznych i onkologicznych.
System mLabs® System mLabs
® to platforma diagnostyczna do szybkich testów immunologicznych, oparta na nowoczesnych technologiach mikro przepływowych i zaawansowanym wykrywaniu fluorescencji. Obejmuje nowoczesny wielofunkcyjny analizator i jednorazowe wkłady mikro przepływowe.
Analizator mLabs
® wykorzystuje testy z opatentowaną technologią Mikroprzepływową immunofluorescencyjną, która dokładnie kontroluje warunki reakcji i czas pełnego wymieszania próbki oraz zapewnia większą precyzję i czułość uzyskanych wyników.
Łatwy w użyciu - obsługa ekranu dotykowego
Szybki - wyniki ilościowe w mniej niż 8 minut
Prosta procedura - badanie próbki krwi pełnej, nie jest wymagana wirówka ani sprzęt laboratoryjny; dopuszczalne użycie osocza.
Precyzyjne -% CV przy odcięciu ~ 8%
Specyfikacja Testów BNP mLabs®- Rodzaje próbek: EDTA krew pełna, surowica lub osocze
- Objętość próbki: 250 µl
- Zakres pomiarowy: 5-5000 pg/mL
- Czułość: 5 pg/mL
- Czas do otrzymania wyniku: 4~10 minut
- Warunki przechowywania: 2 - 8 °C
- Okres ważności 12 miesięcy